Τα τεχνουργήματα υψηλής μεταλλοτεχνίας που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα ποιούνται αποκλειστικά (με ιδρώτα και αγωνία) από τον καλλιτέχνη Δημήτριο Κατσίκη με παραδοσιακή εν θερμώ σφυρηλάτηση μπρούτζινων ελασμάτων. Δεν εισάγονται από τρίτες χώρες για τουριστικούς σκοπούς. Ο δημιουργός αναβίωσε την τέχνη της Ελληνικής Αρματοποιϊας μετά από έξι τουλάχιστον αιώνες λήθης . Σήμερα δύναται να κατασκευάσει έργα μεταλλοτεχνίας με μεγάλη συλλεκτική και καλλιτεχνική αξία από την Μυκηναϊκή εποχή (15ος αιώνας, πανοπλίες Ομηρικών Ηρώων) μέχρι και την Ύστερη Βυζαντινή (15ος μ.Χ .Πανοπλίες Στρατιωτικών Αγίων, πανοπλία Αγίου Γεωργίου κλπ ).Για ευνόητους λόγους, παρακαλούνται μονάχα σοβαρές προτάσεις.

Επικοινωνήστε μαζί μας για όποια πληροφορία χρειάζεστε. Θα λάβουμε το ηλεκτρονικό σας μήνυμα και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Άρθρα - Νέα

Η Ελληνική πανοπλία ως κόσμημα. Αναλύοντας και ανακατασκευάζοντας την πανοπλία του Φιλίππου Β’

Η Ελληνική πανοπλία ως κόσμημα. Αναλύοντας και ανακατασκευάζοντας την πανοπλία του Φιλίππου Β’

Το 1977 η αρχαιολογική σκαπάνη υπό την επίβλεψη του καθηγητή Μανόλη Ανδρόνικου έφερε στο φως τους βασιλικούς Μακεδονικούς τάφους της Μεγάλης Τούμπας στην Βεργίνα , ανάμεσα τους ο σημαντικότερος ήταν εκείνος του Φιλίππου Β' (359-336 π.Χ.).

Αναλύοντας την «Πανοπλία των Δενδρών» με τα μάτια ενός αρματοποιού.

Αναλύοντας την «Πανοπλία των Δενδρών» με τα μάτια ενός αρματοποιού.

Η πανοπλία των «Δενδρών» είναι ένα από τα αντικείμενα που ευρέθησαν στον τάφο νούμερο 12 στο Μυκηναϊκό νεκροταφείο που εντοπίστηκε αρχικά από την Σουηδική αρχαιολογική αποστολή το έτος 1926 στο σημερινό χωρίο Δένδρα της Αργολίδας (Mιδέα).

Ερμηνεία του Ιmperium Romanum

Ερμηνεία του Ιmperium Romanum

Η έννοια του Imperium Romanum είναι πολυδιάστατη με πολλές λεπτές αποχρώσεις. Το Imperium αναφέρεται σε μία ανώτερη οργανωτική δύναμη δοσμένη από μία ουράνια Αρχή που έχει σαν σκοπό την εγκαθίδρυση μίας επίγειας τάξης.