Η καλλιτεχνική σύγχρονη απόδοση της Μυκηναϊκής πανοπλίας των “Δενδρών” (η αυθεντική κατασκευάστηκε γύρω στο 1450π.Χ από Αργολικό εργαστήριο, σήμερα εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου) παραχωρήθηκε ως δάνειο στο Γερμανικό Μουσείο “Osnabrücker Land Museum & Park Kalkriese” στο Τευτομβούργιο Δρυμό. Αποτελεί συστατικό μέρος της πολύ ενδιαφέρουσας  εκθέσεως “Τod eines Legionars”η οποία θα διαρκέσει από τον Ιούνιο 2023 μέχρι τον Νοέμβριο 2023. 

Το κεντρικό έκθεμα της εκθέσεως αποτελεί ένα αρχαιολογικό εύρημα θώρακος κορμού της Ρωμαϊκής περιόδου, Lorica Segmentata, τον οποίο έφερε κάποιος Λεγεωνάριος στην περίφημη Μάχη του Τευτομβούργιου Δρύμου (9 μ.Χ) εναντίον των Γερμανικών φυλών.Μετά το πέρας της περιοδικής εκθέσεως αυτής θα επανέλθει στην έκθεση “Πανοπλίες” , στην αίθουσα του “Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.Κώστας Κοτσανάς” στην Αθήνα (Πινδάρου 6). 

Το τεχνούργημα της Μυκηναϊκης Πανοπλίας έχει τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση, μέσα σε γυάλινη προθήκη και με κατάλληλο φωτισμό αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο την μοναδικότητά του, προβάλλοντας τον Ελληνικό υλικό Πολιτισμό της Ομηρικής Εποχής. Αξίζει να σημειωθεί πως ο θώρακας λόγω της πιστότητάς του  βρίσκεται ανάμεσα σε αυθεντικά ευρήματα θωράκων (αρχαίων Ελληνικών , Ρωμαϊκών και  Μεσαιωνικών Ευρωπαϊκών).  

Πληροφορίες για την έκθεση

www.kalkriese-varusschlacht.de/