Η ετήσια έκθεση “Πανοπλίες, η τέχνη του οπλισμού στην Αρχαία Ελλάδα” άνοιξε τις πύλες της στο  «Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Κ. Κοτσανά» (Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Αθήνα).

Σύμφωνα με τον δημιουργό των έργων κ. Κατσίκη Δημήτριο, η έκθεση φιλοδοξεί να παρουσιάσει για πρώτη φορά στο Ελληνικό & διεθνές κοινό ένα πανόραμα της Ελληνικής ιστορίας με κεντρικό οδηγό τις Πανοπλίες, τα έργα υψηλής μεταλλοτεχνίας που παράχθηκαν αδιάκοπτα από την Μυκηναϊκή Περίοδο (15ος αιώνας π.Χ), την Αρχαία μέχρι και την πτώση της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (15ος μ.Χ αιώνας).

 

Μέρος των εκθεμάτων βασίζεται σε ατόφια υπαρκτά αρχαιολογικά ευρήματα  και μέρος αυτών σε δημιουργικές ανασυνθέσεις αρχαιολογικών σπαραγμάτων συνδυασμένων με φιλολογικές & εικονογραφικές πηγές (αγγειογραφίες, τοιχογραφίες κλπ).

 Ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα  να θαυμάσει και να περιεργαστεί φυσικού μεγέθους λειτουργικές πανοπλίες Μυκηναίων Ανάκτων (“to-ra-ke”), λινοθώρακες, κωδωνόσχημους και μυώδεις θώρακες Οπλιτών της Αρχαϊκής, Κλασσικής & Ελληνιστικής περιόδου και Καταφράκτων.

Όλα τα έργα φιλοτεχνημένα αποκλειστικά με παραδοσιακές μεθόδους (σφυρηλάτηση, έλαση εν θερμώ) και αναβιωμένες αρχαίες τεχνικές χωρίς χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων.
Μια πρωτοποριακή έκθεση που συνδυάζει με άριστο τρόπο την Ελληνική τέχνη με την τεχνολογία, την αισθητική με την πρακτικότητα και αναβιώνει με ένα συναρπαστικό τρόπο την λησμονημένη τέχνη της Ελληνικής αρματοποιΐας που τόσο έχει επηρεάσει την Ελληνική αλλά και Ευρωπαϊκή ιστορική θεώρηση.

Καταρτισμένοι ξεναγοί του Μουσείου θα είναι διαθέσιμοι να ξεναγήσουν τον επισκέπτη  απαντώντας  εμπεριστατωμένα σε  ερωτήσεις & απορίες.

 Η έκθεση απευθύνεται σε φιλότεχνους, σε σχολεία, σε ιστοριοδίφες, σε φοιτητές, σε ιχνηλάτες της Ιστορίας, σε καλλιτέχνες κλπ.

Η διάρκεια της είναι ετήσια (Απρίλιος 2022 – Απρίλιος 2023).
Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Κ. Κοτσανάς
Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Αθήνα

Ωράριο Μουσείου: 9π.μ – 5μ.μ.
Καθημερινές και Σαββατοκύριακα.

 

Τιμή εισιτηρίου : 5 Ευρώ

(Συνδυαστικό για τις τρεις εκθέσεις : 10 Ευρώ)

Για περισσότερες πληροφορίες-κρατήσεις :
Σταθερό τηλέφωνο Μουσείου: 211 411 0044,
Κινητό :690 729 2002.

web site: www.kotsanas.com